LHBTI Sportorganisatie Vereniging Tijgertje

LHBTI Sportorganisatie Vereniging Tijgertje

LHBTI Sportorganisatie Vereniging Tijgertje

Tijgertje LHBTI Krav Maga – Empowerment & Weerbaarheidstrainingen biedt de LHBTI-gemeenschap sinds de ‘Roze Zaterdag’ van 1982 lessen in weerbaarheid.

Sinds 2015 behoort de zelfverdedigingsmethodiek Krav Maga tot het lesaanbod. Twee jaar later sloegen de International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland en Tijgertje LHBTI Krav Maga formeel de handen ineen. De IKMF heeft sindsdien een LHBTI Divisie en Tijgertje LHBTI Krav Maga was de eerste officiële IKMF LHBTI Krav Maga-locatie in Nederland. Via IKMF kan de vereniging Tijgertje gemakkelijk trainingslocaties door het land heen gebruiken.

Middels de samenwerking bieden Tijgertje en de IKMF de LHBTI-gemeenschap gepersonaliseerde handvatten om zich niet alleen fysiek en mentaal te verdedigingen, maar ook om alerter te zijn van de omgeving. Naast het geven van wekelijkse trainingen en workshops op maat, brengen deze partners in LHBTI-veiligheid ook een maatschappelijke beweging op gang. Dit doen ze onder andere door met de juiste partners om tafel te zitten en mediale aandacht te geven aan de problematiek.

In Nederland is Stephan Wattimena LHBTI Divisiehoofd van IKMF. Stephan is al jaren werkzaam in personal training, agressiemanagement, zelfverdediging en Krav Maga. Hij is opgeleid docent lichamelijke opvoeding, eigenaar van NoNonsenseGym, IKMF Civilian Instructor en hoofdtrainer bij de eerste officiële Nederlandse IKMF LHBTI-locatie. Stephan geeft al langere tijd weerbaarheids-trainingen aan LHBTI personen en traint andere trainers hierin. Sinds twee jaar geeft hij ook Krav Maga-les aan deelnemers van het IKMF- vrouwenprogramma Stay Away. Hij is in zijn functie als LHBTI Divisiehoofd een aanspreekpunt voor LHBTI personen en neemt de taak op zich om zo veel mogelijk het LHBTI Krav Maga-programma te promoten op nationaal niveau

lhbtikRavmaga.nl