Zwolle - 25 nov. 2020

Zwolle - 25 nov. 2020

Zwolle - 25 nov. 2020

Vanaf 14 oktober 22:00 uur is sporten voor volwassenen alleen toegestaan wanneer het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden en met maximaal 4 personen samen. Dit betekent helaas dat wij genoodzaakt zijn de planning en uitvoering tijdelijk stil te leggen, onderstaande data zijn daarmee slechts een indicatie. Aanmelden bij interesse is nog steeds mogelijk via de betreffende organiserende Anti Discriminatie Voorziening, of door ons een e-mail te sturen o.v.v. de gewenste stad.

Op woensdagavond 25 november 2020 landen we in Zwolle! Samen met Stichting Vizier starten we daar 'Overal Jezelf Kunnen Zijn', het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment .

Bent u of kent u iemand uit Zwolle of omgeving die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Op woensdag 25 november 2020 start namelijk het programma 'Overal Jezelf Kunnen Zijn' (OJKZ) in Zwolle. Ditmaal wordt het samen georganiseerd met Vizier. Vizier geeft lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project OJKZ. In september was dit in Arnhem. Daarna volgde Almere en Enschede en nu dus Zwolle en Nijmegen. Het OJKZ-programma is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI), en JMW Joodswelzijn.

inhoud programma

OJKZ is een trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit of genderidentiteit.

Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

Vandaag de dag spelen homofobie, transfobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in het gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt.

praktische info

Start programma: woensdagavond 25 november van 19:30 – 21:30 uur.

Data bijeenkomsten (woensdagavond):
25 november 
2 december
9 december
16 december

6 januari 2021
13 januari 2021

Kosten: dankzij de steun van de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan uw deelname.

Aantal deelnemers: maximaal 30 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

Locatie: deze zal bij inschrijving aan u bekend worden gemaakt. In algemene zin zal dit een gemakkelijk te bereiken en goed verlichte locatie zijn zowel met OV als ook met eigen vervoer.

aanmelden/meer info

Krijgt u wel eens te maken met opmerkingen die transfoob, homofoob, islamofoob, racistisch of bijvoorbeeld antisemitisch zijn? En wilt u graag leren hoe u hier (beter) op kan reageren? Meld u dan nu aan voor dit trainingsprogramma.

Geïnteresseerd? Of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar info@vizieroost.nl.