Zwolle

Zwolle

Zwolle

Samen met Stichting Vizier starten we in ZWOLLE met 'Overal Jezelf Kunnen Zijn', het trainings-programma in weerbaarheid en empowerment .

Bent u of kent u iemand uit Zwolle of omgeving die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan! Op woensdagavond 9 maart 2022 start namelijk het programma 'Overal Jezelf Kunnen Zijn' (OJKZ) in Zwolle. Ditmaal wordt het samen georganiseerd met Vizier. Vizier geeft lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project OJKZ.

inhoud programma

OJKZ is een trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit of genderidentiteit.

Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

Vandaag de dag spelen homofobie, transfobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in het gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt.

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma Zwolle zijn:

  • woensdag 9 maart 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 16 maart 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 23 maart 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 30 maart 2022 19:00 - 21:00 uur
  • LET OP 6 april geen trainingsavond
  • woensdag 13 april 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 20 april 2022 19:00 - 21:00 uur

Locatie

Stichting Focus, Zerboltstraat 63, 8022 RW Zwolle.

Dit is een gemakkelijk te bereiken en goed verlichte locatie, zowel met OV als ook met eigen vervoer.

Kosten

Dankzij de steun van de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan uw deelname.

aanmelden/meer info

Geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar info@vizieroost.nl. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE GEMEENTE Zwolle.