Tilburg

Tilburg

Tilburg

Wegens succes nu ook in Tilburg! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Tilburg die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Gemeente Tilburg en Anti-discriminatie bureau Radar brengen namelijk samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar de stad.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden (19:00-21:00), waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma zijn:

  • Donderdag 1 juni 18:30 – 21:00 (inloop vanaf 18:30)
  • Donderdag 8 juni 19:00 – 21:00
  • Donderdag 15 juni 19:00 – 21:00
  • Donderdag 22 juni 19:00 – 21:00
  • Donderdag 29 juni 19:00 – 21:00
  • Donderdag 6 juli 19:00 – 21:00

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19:00 - 21:00 uur. De eerste bijeenkomst is donderdagavond 1 juni 2023.

Locatie

V39

Veemarktstraat 39

5038 CT Tilburg

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met OV als ook met eigen vervoer (betaald parkeren in de omgeving). De omgeving is goed verlicht en toegankelijk.

De snelste optie met het OV kunt u verkennen via www.9292.nl

Kosten

Deelname is gratis. 

aanmelden/meer info

Heeft u interesse deel te nemen, meld u dan zo snel mogelijk aan via onderstaande link (inschrijvingen op volgorde van binnenkomst en maximaal 25 deelnemers):

https://forms.gle/XtMebsipCH9rXfU67

Of wilt u graag meer informatie? Mail ons dan via ons contactformulier onder vermelding van training 'Tilburg' of bel naar 085 1309 285. 

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”
‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN is MEDE MOGELIJK GEMAAKT door GEmeente tilburg en anti-discriminatie voorziening Radar tilburg maar ook door een groep gepassioneerde vrijwilligers van COC tilburg.