Enschede

Enschede

Enschede

Samen met Stichting Vizier starten we in Enschede met 'Overal Jezelf Kunnen Zijn', het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment .

Bent u of kent u iemand uit Enschede of omgeving die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan! Op dinsdagavond 23 november 2021 start namelijk het programma 'Overal Jezelf Kunnen Zijn' (OJKZ) in Enschede. Ditmaal wordt het samen georganiseerd met Vizier. Vizier geeft lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project OJKZ.

inhoud programma

OJKZ is een trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit of genderidentiteit.

Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

Vandaag de dag spelen homofobie, transfobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in het gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt.

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma Enschede zijn:

  • 23 november 2021 19:00 - 21:00 uur
  • 30 november 2021 19:00 - 21:00 uur
  • 7 december 2021 19:00 - 21:00 uur
  • 14 december 2021 19:00 - 21:00 uur
  • 21 december 2021 19:00 - 21:00 uur (onder voorbehoud, alternatieve datum)

Locatie

Stadscampus U, Ariënsplein 1, Enschede (loopafstand Centraal Station / Busstation Enschede)

Kosten

Dankzij de steun van de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan uw deelname.

aanmelden/meer info

Geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar info@vizieroost.nl. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE GEMEENTE TWENTE.