Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht

Wegens succes nu ook in Dordrecht! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Dordrecht die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Gemeente Dordrecht brengen namelijk samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar de stad.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma zijn:

  • woensdag 22 maart 2023 19:00 - 21:00 uur (inloop vanaf 18:30)
  • woensdag 29 maart 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 5 april 2023 19:00 - 21:00 uur
  • LET OP: deze week van 12 April GEEN training
  • woensdag 19 april 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 26 april 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 3 mei 2023 19:00 - 21:00 uur 

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19:00 - 21:00 uur. De eerste bijeenkomst is woensdagavond 22 maart 2023.

Locatie

De Munt

Munt 5
3311 EG Dordrecht

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met OV als ook met eigen vervoer (betaald parkeren in parkeer garage). De omgeving is goed verlicht en toegankelijk.

Auto Parkeren:
Gratis Parkeren: P Weeskinderendijk (22 min lopen, of 16 min met de bus naar bestemming)
Betaald Parkeren: Parkeerplaats aan Stek 22 (2 min lopen naar bestemming)
Of kies bijvoorbeeld voor de gemeentelijke parkeergarages: https://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Parkeren_en_verkeer/Parkeren_in_de_stad/Parkeerkosten_gemeentelijke_parkeergarages

Reist u met openbaar vervoer:
Vanaf Dordrecht Centraal Station kunt u een bus nemen met als tussenstop Dordrecht, Centrum. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Munt 5.
Ook is het mogelijk om op het station een OV-fiets te huren en naar de Munt 5 toe te fietsen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
De snelste optie met het OV kunt u verkennen via www.9292.nl

Kosten

Deelname is gratis. 

aanmelden/meer info

Heeft u interesse deel te nemen, meld u dan aan via deze link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3Rst8MqSfBeQZv7mwOWDkWnpESJsn1oyGDwZhmGgeOBWeew/viewform

Of wilt u graag meer informatie? Mail ons dan via ons contactformulier onder vermelding van training 'Dordrecht' of bel naar 085 1309 285. 

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN is MEDE MOGELIJK GEMAAKT door GEmeente Dordrecht en DOOR een groep gepassioneerde vrijwilligers van COC rotterdam en pride Dordrecht.