Zeeland (Vlissingen)

Zeeland (Vlissingen)

Zeeland (Vlissingen)

Wegens succes nu ook in zeeland (vlissingen)! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Zeeland die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Anti Discriminatie Voorziening Zeeland brengt namelijk samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar de stad.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma zijn:

  • woensdag 31 mei 2023 19:00 - 21:00 uur (inloop vanaf 18:30)
  • woensdag 7 juni 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 14 juni 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 21 juni 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 28 juni 2023 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 5 juli 2023 19:00 - 21:00 uur 

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19:00 - 21:00 uur. De eerste bijeenkomst is woensdagavond 31 mei 2023.

Locatie

Hogeschool Zeeland (Vlissingen) | Edisonweg 4 | 4382 NW Vlissingen 

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met Openbaar Vervoer, ook vanuit Zeeuws Vlaanderen ivm overtocht. 

Vanaf het NS-station Vlissingen is het ongeveer een kwartier lopen naar de Hogeschool Zeeland (HZ). Ook is er een busstation tegenover de HZ waar regelmatig bussen (lijn 56, 57 & 58) stoppen.

De snelste optie voor reizen met het OV kunt u verkennen via www.9292.nl en www.ns.nl

Fiets/voetverkeer
Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de Fast Ferry tussen Breskens en Vlissingen.

Parkeren (eigen vervoer)

Rondom de HZ zijn parkeerplekken aanwezig. Ook bij het gebouw van de Smart Services Boulevard aan de Prins Hendrikweg (tegenover de hoofdingang van de hoofdlocatie van de HZ aan de Edisonweg) zijn parkeerplekken aanwezig.

Let op: er geldt een parkeerverbod in het gebied tussen de Edisonweg, Oude Veerhavenweg en de Prins Hendrikweg. Parkeer daarom alleen in de parkeervakken.

De omgeving is goed verlicht en toegankelijk.

kosten

Deelname is gratis. 

aanmelden/meer info

Heeft u interesse deel te nemen, meld u dan zo snel mogelijk aan via onderstaande link (inschrijvingen op volgorde van binnenkomst en maximaal 25 deelnemers):

Inschrijf formulier: 

https://docs.google.com/forms/d/1mFJaWLlE4MIc7S26CtoNHWbOfffFPsbbBpMmXcwFips/edit

Of wilt u graag meer informatie? Mail ons dan via ons contactformulier onder vermelding van training 'Vlissingen' of bel naar 085 1309 285. 

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN is MEDE MOGELIJK GEMAAKT door anti discriminatie voorziening zeeland.