Utrecht

Utrecht

Utrecht

Wegens succes nu ook in Utrecht! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Utrecht die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Anti discriminatie bureau Art. 1 Midden Nederland brengt samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar de stad.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden (19:00-21:00), waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma zijn:

  • Donderdag 7 september 18:30 – 21:00 (inloop vanaf 18:30)
  • Donderdag 14 september 19:00 – 21:00
  • Donderdag 21 september 19:00 – 21:00
  • Donderdag 28 september 19:00 – 21:00
  • LET OP 5 oktober geen les ivm Soekot (Loofhuttenfeest)
  • Donderdag 12 oktober 19:00 – 21:00
  • Donderdag 19 oktober 19:00 – 21:00

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19:00 - 21:00 uur. De eerste bijeenkomst is donderdagavond 7 september 2023.

Locatie

Ivm veiligheid deelnemers wordt de trainingslocatie uitsluitend na inschrijving gedeeld

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met OV als ook met eigen vervoer (betaald parkeren in de omgeving). De omgeving is goed verlicht en toegankelijk.

Kosten

Deelname is gratis. 

aanmelden/meer info

Heeft u interesse deel te nemen, meld u dan zo snel mogelijk aan via onderstaande link (inschrijvingen op volgorde van binnenkomst en maximaal 25 deelnemers):

Inschrijf Formulier: DEZE TRAINING IS VOL, aanmelding is helaas niet meer mogelijk 

Of wilt u graag meer informatie? Mail ons dan via ons contactformulier onder vermelding van training 'Utrecht' of bel naar 085 1309 285. 

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”
‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN is MEDE MOGELIJK GEMAAKT door anti discriminatie bureau art.1 midden nederland maar ook door een groep gepassioneerde vrijwilligers van diverse organisaties in utrecht.