Sneek

Sneek

Sneek

Samen met Tûmba (Antidiscriminatie Voorziening Friesland) en COC Friesland Start in sneek 'Overal Jezelf Kunnen Zijn', het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

Bent u of kent u iemand uit Sneek of omgeving die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan! Op 28 September 2022 start namelijk het programma 'Overal Jezelf Kunnen Zijn' (OJKZ) in Sneek. Ditmaal wordt het samen georganiseerd met Tûmba, het kenniscentrum voor discriminatiezaken, diversiteit en gelijkheid en LHBTIQ+ belangenvereniging COC Friesland. Beide organisaties geven lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project in Friesland van OJKZ.

inhoud programma

OJKZ is een trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit of genderidentiteit.

Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

Vandaag de dag spelen homofobie, transfobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in het gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt.

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het programma in Sneek zijn:

  • woensdag 28 september 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 12 oktober 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 19 oktober 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 26 oktober 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 2 november 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 9 november 2022 19:00 - 21:00 uur

Locatie

De trainingslocatie:

1e Woudstraat 57

8606 CC Sneek

Kosten

Dankzij de steun van Tûmba zijn er geen kosten verbonden aan uw deelname. Wel is er een borg van € 25,- p.p. die u terugkrijgt na de training.

aanmelden/meer info

Geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Of wilt u graag meer informatie? https://forms.gle/VQ3oqDYetn3ND9rH8  

U kunt zich tot 12 oktober a.s. aanmelden. Er is plaats voor maximaal 24 personen. Deelname is op volgorde van inschrijving.

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE ADV Friesland (Tûmba) en COC Friesland.