Den Bosch

Den Bosch

Den Bosch

Wegens succes nu ook in Den Bosch! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Den Bosch die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Radar (Den Bosch) brengt namelijk samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar de stad.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma in Den Bosch bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma Den Bosch zijn:

  • dinsdag 10 januari 2023 19:00 - 21:00 uur (inloop vanaf 18:30)
  • dinsdag 17 januari 2023 19:00 - 21:00 uur
  • dinsdag 24 januari 2023 19:00 - 21:00 uur
  • dinsdag 31 januari 2023 19:00 - 21:00 uur
  • dinsdag 7 februari 2023 19:00 - 21:00 uur
  • dinsdag 14 februari 2023 19:00 - 21:00 uur 

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavonden van 19:00 - 21:00 uur. De eerste bijeenkomst is dinsdagavond 10 januari 2023.

Locatie

Sporthal De Schutskamp

De Eendenkooi 1
5223 KG 's-Hertogenbosch

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met OV als ook met eigen vervoer (betaald parkeren in parkeer garage). De omgeving is goed verlicht en toegankelijk.

Kosten

Deelname is gratis. 

aanmelden/meer info

Heeft u interesse deel te nemen, meld u dan aan via deze link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7qKTYB2yYWxmbXKWIxLb-inAgAIYwMD9KYTlXi0dQZpD8SA/viewform

Of wilt u graag meer informatie? Mail ons dan via ons contactformulier onder vermelding van training 'Den Bosch' of bel naar 085 1309 285. 

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR een groep gepassioneerde vrijwilligers uit GEMEENTE Den Bosch en Radar (den bosch).