Almere

Almere

Almere

Wegens succes nu ook in Almere! Overal Jezelf Kunnen Zijn: het trainingsprogramma in weerbaarheid en empowerment.

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

 

Bent u of kent u iemand uit Almere die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Dat kan!

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt namelijk samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland, het CIDI en JMW Joodswelzijn, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar Almere.

inhoud programma

Overal Jezelf Kunnen Zijn (OJKZ) is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma in Almere bestaat uit 5 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport. Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen.

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is."

trainingsdata en -tijden

De trainingsdata en -tijden van het OJKZ-programma Almere zijn:

  • woensdag 11 mei 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 18 mei 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 25 mei 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 1 juni 2022 19:00 - 21:00 uur
  • woensdag 8 juni 2022 19:00 - 21:00 uur

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond van 19:00 - 21:00 uur. De eerste (herstart)bijeenkomst is woensdagavond 11 mei 2022.

Locatie

Sportcomplex Olympiakwartier, Pierre De Coubertinplein 6, 1362 LB Almere

Dit sportcomplex is een gemakkelijk te bereiken en goed verlichte locatie. Zowel met OV als ook met eigen vervoer.

Kosten

Deelname is gratis. Wel vragen wij een borg van € 25 p.p., maar deze krijgt u retour na deelname.

aanmelden/meer info

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar info@bureaugelijkebehandeling.nl of bel naar 036-5297670.

“Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen.”

 

‘OVERAL JEZELF KUNNEN ZIJN’ IS EEN INITIATIEF VAN TIJGERTJE LHBTI KRAV MAGA (IKMF NEDERLAND), TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN), CENTRUM INFORMATIE DOCUMENTATIE ISRAËL (CIDI) EN JMW JOODSWELZIJN. HET WORDT GEFINANCIERD DOOR HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE GEMEENTE ALMERE.